گلایسین (گلیسین)
گلایسین
نامهای دیگر: امینواستیک اسید، گلیسین، Glycine
فرمول مولکولی: C2H5NO۲
شکل ظاهری: پودری یا کریستالی سفید
کشور سازنده: آلمان، چین
بسته بندی: 25 کیلویی
گلایسین (به اختصار Gly یا G) اسید آمینه است که دارای یک اتم هیدروژن تنها به عنوان زنجیره جانبی آن است. این ساده ترین و سبک ترین اسید آمینه ممکن است. فرمول شیمیایی گلایسین C2H5NO2 است. گلیسین یکی از 20 اسید آمینه ای است که پروتئین زایی می کند. کدهای ژنتیکی آن GGU، GGC، GGA، GGG است. گلیسین جامد بلوری سفید رنگ است و تنها اسید آمینهی غیر کایرال است. این ماده یک ترکیب آمونیومی چند گانه است که تحت تنش خشکی در بسیاری از گیاهان تجمع می کند. این امینو اسید غیر قطبی، و آب دوست هست. تابع اصلی گلایسین به عنوان یک پیشرونده برای پروتئینها است، مانند نقش متداخل آن به صورت دوره ای در شکل گیری اسپری کلاژن در ارتباط با هیدروکسی پرولین. این محصول همچنین یک بلوک ساختمانی برای محصولات متعدد طبیعی است.
موارد استفاده گلایسین
ساختار ساده و کوچک این آمینو اسید و تبادل یک
هیدروژن با زنجیره جانبی باعث شده تا در محیطهای مختلف خواص اسیدی و بازی
متفاوتی از خود نشان دهد، بطوری که در محیطهایی با pH کم pka برابر با ۹٫۶
و در محیطهایی بازی تر pka برابر با ۲٫۴ را دارا میباشد. گلیسین به طور
معمول چندین کاربرد دارد:
1.
کاربرد داروئی
.
اکثر گلیسین به عنوان مواد درجه ای دارویی برای کاربردهای متنوع تولید می
شود. فروش گلیسین دارویی حدود 80 تا 85 درصد از بازار جهان را تشکیل می
دهد. گلیسین درجه دارویی برای برخی از استفاده های دارویی مانند تزریق
داخل وریدی تولید می شود که در آن نیازهای خلوص مشتری اغلب از حداقل مورد
نیاز تحت معیار USP بالاتر است. گلیسین درجه دارویی اغلب به مشخصات اختصاصی
تولید می شود و به طور معمول در مقایسه با گلیسین درجه بندی USP برتر است.
2.
کاربرد صنعتی،که برای استفاده در کاربردهای صنعتی فروخته می شود؛ برای مثال، به عنوان یک عامل در پیچیدگی و پایان دادن به فلز.
3.
کاربرد خوراکی
، از
آن در مواد غذایی حیوان خانگی و خوراک دام استفاده می شود. برای انسان ها،
گلیسین به عنوان یک تقویت کننده شیرین کننده / طعم فروخته می شود. برخی
مکمل های غذایی و نوشیدنی های پروتئینی دارای گلیسین هستند.
4.
سایر مصارف، گلیسین به عنوان یک
عامل بافر کننده در آنتی اسیدها، ضد درد، ضد عرق، لوازم آرایشی و لوازم
آرایشی عمل می کند. بسیاری از محصولات متنوع از گلیسین یا مشتقات آن
استفاده می کنند، مانند تولید محصولات اسفنج لاستیک، کود، کامپوزیت های
فلزی.
گلوتن
گلوتن
گلوتنپروتئینی است که در گندم و جو یافت میشود که 75 تا 85 درصد از کل پروتئین موجود در گندم نان است. این ماده باعث کش آمدن خمیر و ترد شدن بافت فراورده نهایی میگردد. ریشه کلمه گلوتن کلمه لاتینی «گلوتن» به معنای «چسب» میباشد. گلوتن ترکیبی پروتئینی است که از غذاهای فرآوری شده از گندم و سایر غلات مرتبط به آن از جمله چاودار و جو بدست میآید. گلوتن ترکیبی از دو گلیکوپروتئین گلیادین gliadin و گلوتلین glutelin میباشد که متصل با نشاسته در اندوسپرم (بافت تغذیهای اطراف جوانه) بسیاری از غلات علوفهای حضور دارند. گلیادین (از پروتئینهای پرولامینیprolamins میباشد) و گلوتلین حدود ۸۰٪ محتوای پروتئینی دانه گندم را تشکیل میدهند. (گلیادین محلول در الکل است و گلوتنین فقط در باز و اسیدهای رقیق محلول میباشد).
دلایل خشک شدن نان/ علت ور نیامدن خمیر نان
پایین بودن کیفیت نان دلایل زیادی دارد که از ان جمله میتوان به بیکیفیت بودن آرد و رعایت نکردن استانداردهای تولید در کارخانههای آردسازی عنوان شود. آرد گندم حاوی گلوتن و پروتئین است که به نان ساختار می دهد. میزان زیاد ملاس، شکر قهوه ای، میوه و آب میوه حاوی اسیدها مانع فعالیت گلوتن می شود. محتوای گلوتن نان احتمالاً بعلت جذب آب در روندآبگیری، بعنوان یکی از عوامل بیات شدن نان مورد توجه میباشد. وجود گلوتن بر نرمی و کش آمدن بافت محصول نهایی تأثیر دارد.وقتی آرد با آب مخلوط میشود، پروتئینهای گلوتن شبکهای چسبناک تشکیل میدهند که از نظر استحکام شبیه چسب است. خاصیت چسبمانند گلوتن باعث کشسان شدن خمیر میشود و به نان این قابلیت را میدهد تا هنگام پختن، پُف کند. گلوتن به نان بافتی قابلجویدن و خوب میدهد.
اضافه کردن گلوتن به آرد
گلوتن، بصورت خشک و آسیاب شده به خمیر افزوده شود، و باعث افزایش ثبات سختاری نان شده و نان را قابل جویدن می کند. در صنعت برای اینکار ماشینهای همزن وجود دارد. در محصولاتی که پروتئین کمی دارند گلوتن نقش مکمل پروتئینی را نیز بازی میکند. به طور کلی، سطح گلوتن بالاتر با مقادیر بالاتری از پروتئین به طور کلی در ارتباط است. خمیری که به آن گلوتن اضافه شده باید بخوبی ورز داده شود تا به حداکثر اندازه خود پف کند.
نحوه تولید گلوتن
پروتئین گندم است که دارای خاصیت چسبندگی و انعطاف پذیری ویژه ای می باشد و از خمیر آرد گندم تهیه میشود. پس از شستشوی توده خمیر با آب، نشاسته موجود در آن خارج شده و شبکه پروتئینی کمپلکسی شامل (گلوتئین، گیادین و مزونین) تشگیل میگردد. این پروتئین به وسیله ماشین تفکیک کننده و با شستشو و غربال کردن مداوم توده خمیربدست می آید. این ماده پس از خشک شدن بصورت پودر کرم رنگ روشن و یا قهوه ای مایل به زرد با مزه خنثی عرضه می گردد.
کاربرد های گلوتن
کاربرد گلوتن محصولات پخت و آرد
- به تاخیر انداختن بیاتی نان بعلت جذب آب در روندآبگیری
- با توجه به کیفیت آرد و نوع محصول تولیدی، مقدار پیشنهادی بین 3 تا 4 درصد وزن آرد میباشد.
- حجیم کردن نان بوسیله ی به دام انداختن گازهای حاصل از تخمیر
- نرمی و کش آمدن بافت محصول نهایی
- ایجاد بافت یکدست و الاستیسیته مناسب قرص نان
- ایجاد خاصیت کشسانی در محصولات جویدنی نظیر پیتزا ( گلوتن در خمیر پیتزا جهت ایجاد حجم مناسب و تخلخل بیشتر بافت بکار می رود)
- ارتقاء محتوای پروتئینی محصول و غنی سازی پروتئین آرد
- غنیسازی آرد ماکارونی و رشته سوپ
- بهینه کردن رنگ پوسته نان
- بهینه سازی طعم نان
- سریالهای صبحانه و رشته آش
سایر کاربردهای گلوتن
- گلوتن گرفته شده از گندم هنگامی که در آبگوشت پخته شود مقداری از آب و مزه آن را بخود میگیرد و بافت سفتی پیدا میکند و از این رو، در تولید محصولات شبه گوشت مرغ، اردک، خوک، ماهی و گوساله کاربرد دارد. (نمونه عکس پایین)
- بعنوان تثبیت کننده در تولید انوع بستنی و سس کچاپ استفاده میشود.
- در ساخت آبجو و سس سویا نیز میتوان از این محصول استفاده کرد.
- در تهیه آمینو اسیدها و آدامس به عنوان مواد فعال عمل کرده و در مواد پاک کننده بکار می رود .
- گرید صنعتی این محصول در صنایع چسب و کارتن سازی در مواد دارویی ، باند و یا پارچه های تنظیف به کارمی رود .
فروش گلوتن
شرکت تیناکمآمادگی دارد ضمن دریافت سفارشهای مشتریان عزیز، گلوتن مورد نیاز صنایع مختلف را بهترین قیمت و بهترین کیفیت تأمین کند و در سریعترین زمان ممکن بهوسیله سیستم حملونقل مطمئن به شهرهای مختلف ارسال نماید. قیمتهای عرضه شده توسط این شرکت همیشه پائین ترین قیمت است و میتوانید ضمن استعلام قیمت، با قیمت سایر اشخاص حقیقی و حقوق دیگر مقایسه نمائید.
هیدروکسید پتاسیم (پتاس)
پتاسیم هیدروکسید
نامهای دیگر: پتاس، پتاسیم هیدرات، هیدروکسید پتاس، پتاس سوزآور
فرمول مولکولی: KOH
شکل ظاهری: جامد گرانول سفید رنگ
انحلال پذیری: محلول در آب، الکل، گلیسرول - نامحلول در اتر، آمونیاک مایع
کاربرد: خنثی سازی اسیدها
پتاسیم هیدروکسید یک ترکیب شیمیایی با فرمول مولکولی KOH است، و معمولا پتاس سوز آور نامیده می شود. این ترکیب و سود سوزآور یا همان سدیم هیدروکسید از قویترین بازها هستند. برعکس هیدروکسید سدیم، هیدروکسید پتاسیم عاری از هرگونه کلر می باشد و در نتیجه ازآن میتوان برای خنثی سازی محلول ها و موادی که باید در عدم حضور کلر خنثی شوند مورد استفاده قرار گیرد. هیدروکسید پتاس نسبت به مقدار بیشتری در آب حل می شود. پتاس، جامدی بی بو، سفید و ناهموار است که اغلب محلول درآب است. برآورد شده که در سال ۲۰۰۵ بین ۷۰۰٬۰۰۰ تا ۸۰۰٬۰۰۰ تن از این محصول تولید شدهاست و تقریباً یک صدم مقداری است که سدیم هیدروکسید سالانه تولید میشود است. پتاس ماده تشکیل دهنده بیشتر صابون های مایع و جامد و همچنین بسیاری از ترکیبات دیگر است.
روشهای تولید هیدروکسید پتاسیم
هیدروکسید پتاسیم، کهمعمولا پتاس سوز آور نامیده می شود، توسط الکترولیز آب نمک کلرید پتاسیم در سلول های الکترولیتی با استفاده از فرآیند جیوه ای و فرآیند غشایی تولید می شود. در روش جیوه ای هیدروکسید پتاسیم بسیار خالص و در روش غشایی، محلول حدود ۳۰% تولید می شود. این محلول ها به کمک تبخیر، تغلیظ می شوند و در بیشتر موارد از طریق تبخیر در خلاء هیدروکسید پتاسیم جامد ۹۰% حاصل می گردد.
کاربرد هیدروکسید پتاسیم
هیدروکسید پتاسیم و هیدروکسید سدیم را در صنعت میتوان به عنوان مترادف یکدیگر استفاده کرد، اما معمولا هیدروکسید سدیم بدلیل قیمت پایینتر ارجحیت دارد. انواع کاربرد این محصول به قرار زیر است:
- پیشرو جهت ترکیبات پتاسیم
از هیدروکسید پتاسیم برای تولید سایر ترکیبات پتاسیم نظیر پرمنگنات پتاسیم، کربنات پتاسیم، فسفات های پتاسیم نظیر دی فسفات تترا پتاسیم، یدات پتاسیم، سیانید پتاسیم، استفاده می شود. بیشتر نمکهای پتاسیم توسط واکنش های خنثی شامل پتاس آماده میشود.
- تولید بیودیزل و ساخت صابون
از هیدروکسید پتاسیم جهت تولید صابون های مایع با کیفیت بالا، ساخت گازوئیل از نباتات، خنثی سازی محلول های اسیدی و در تولید مواد شیمیایی استفاده می شود.
- کاربرد در کشاورزی
پتاسیم یکی از عناصر غذایی اولیه موجودات زنده جانوری و گیاهی است، کودهای پتاسیم بعد از نیتروژن و فسفر، سومین کود از نظر مصرف هستند، کودها 95% از مصرف پتاسیم را به خود اختصاص داده اند و کمتر از 10 درصد آن به مصرف تهیه مواد شیمیایی می رسد. کودهای طبیعی یا شیمیایی باعث افزایش توانایی خاک برای رشد و سلامت گیاه است که حاوی نیتروژن، فسفر یا پتاسیم می باشد و این عناصرحاصل خیزی خاک را افزایش می دهند. پتاسیم فعالیت یا عدم فعالیت آنزیمها، استفاده بهینه از آب، فتوسنتز و انتقال قندها، تولید نشاسته، در ترکیبات پرانرژی لازم برای رشد گیاهان، مقاومت در برابر بیماریها و اثرات ناشی از خشکسالی، طعم و بوی میوهها و سبزیجات را در گیاهان کنترل میکند. عرضه پتاسیم، بیشتر بصورت پتاس و کانیهای پتاسیمدار، کانهها و محصولات فرآوری شده (کودهای آماده برای مصرف، کودهای ترکیبی) صورت میگیرد.
-سایر کاربردها
از دیگر کاربردهای KOH به عنوان الکترولیت در باتری ها می باشد. پتاس همچنین برای ساخت تراشه های نیمه رسانا استفاده میشود. در مانیکور نیز برای از بین بردن پوست های زمخت دست و پا از ماده شیمیایی استفاده می شود که عنصر اصلی سازنده آن هیدروکسید پتاسیم است. برای از بین بردن موی حیوانات از بازهایی مانند هیدروکسید پتاسیم که به کوتیکول ساقه مو آسیب می زنند، استفاده میشود. پوست حیوانات را برای چند ساعت در محلول هیدروکسید پتاسیم و آب می خیسانند و آنها را برای مرحله مو زدایی آماده می کنند. از این اثر برای اصلاح صورت هم استفاده می شود. محصولات قبل اصلاح و بعضی از خمیرهای ریش تراشی حاوی هیدروکسید پتاسیم می باشند.